Tirshika Bacanan (Meftûne) Malzeme
1 kg. goshtê pez (Sing – binê parxanan)
1 kg. bacan
6-7 heb fringî
6-7 diran sîr
Kefçiyek ard
Nîv îskanê avê, simaq
Û xwê
PIJANDIN
Gosht tê Ã
ÂûÃ
Âtin. PaÃ
Âê tevlî îskaneke av, berî nava beroÃ
Âê didin. PiÃ
Âtî ku avê xwe kiÃ
Âand, qaÃ
Âilê firingiyan jê tê kirin, tên hûrkirin û li gel îsotên ku gir hatine hûrkirin, berî ser goÃ
Ât didin. PiÃ
Âtî ku goÃ
Ât nerm bû, bacanên belek qeÃ
Âarî û bi qasî 2-3 cm2 hûrkirî, ku di Ã
Âoravkê de maye, berî ser beroÃ
Âê didin. Hetanî ku sebze derdikevine ser avê, ava simaqê berî ser didin. Amadekirina ava simaqê: simaqa teze, û kefçiyek ard di nav niv litre av de hinek tê rawestandin û paÃ
Âê ji sefika têlîn berî ser beroÃ
Âê didin. Xwarin germ tê raxistin û sîra pelçiqandî cuda datînin û her kes li gor daxwaziya xwe li ser xwarina xwe dike.
AMADEKIRINA AVA SIMAQÊ
Bi çend cure rêyî tê amadekirin.
1. Iskanek simaq, du iskan av, kefçiyeke çayê xwê li nav hev dixin û demek didine rawestandin. Dû re hêkek diÃ
Âkênin û li hev didin û berî ser vê avê didin. PaÃ
Âê li ser agir dikelînin. Kefa ku bi ser avê dikeve jê tê girtin û avêtin. Ava pembeyî ya di bin de dimîne ji bo xwarinan tê bi kar anîn. Ji vî karî re dibêjin ”Rêya Spîkirin, an jî Gewrkirina Simaqê”.
2. Îskanek av, kefçiyeke çayê xwê, kefçiyeke xwarinê ard li nav hev dixin. Bi qasî nîv saetî tê rawestandin û paÃ
Âê bi safika têlîn tê sefandin. Ava simaqê amade ye.
Dîsa bi heman rêyî, li Ã
Âûna bacanan; bi gerih, kundir, baqil, kereng, sêv û xiyar jî ev tirÃ
Âik (meftûne) tê çêkirin Ji bo meftûneya ku bi kundirê zivistanê tê çêkirin, tirÃ
Âiya cûr jî tê bi kar anîn. Di pijandina bi vî rengî de, piÃ
Âtî ku goÃ
Ât dipije, kundir li nav dikeve.
silaven dilovani