500g hûrik (bulxura hûr)
250g Qîmê bê rûn
250g Qîmê bi rûn
Kevçiyek îsota sor, fîncanek kîmyon,
Destiyek baxdenos
2 kevçî rûn
2 serî pîvaz
50g fistiq
50g mewûj
100 kakilên gûzan
Xwê, îsota reº - Fistiqan hinek di rûn de sor bikin.
- Pîvazan hürkin û bi fistiqan re hinek sor bikin.
- Qîmê bi rûn, mewûj bera serdin û heya qîme ava xwe berde sor bikin.
- Ji ser agir bigrin, xwê baxdenos, îsota reº û gûzên hûrkirî bera serdin, lihevxin û deynên bira sar bibe.
- Hûrik deynên ser siniyek, kîmyon, xwê û qedeheq ava hênik lêkin û 30 deqîqan lihevxin heta nerm bibe.
- Qîmê bê rûn têkin nav hûrik û 15-20 deqîqan li hevxin.
- Hinek ji hûrik bigrin, ºiklê hêkê bidinê û bi tilîka xwe yê serî hundirê hûrik vekin. (wek di risim de)
- Malzemê xwe têkin hundirê wan , devên wan bigrin û giºî wer bikin û bira çend deqîqan li ser siniyê bimînên.
- Kiftikan di avê de 15- 20 deqîqan bikelînên. Germ servîs bikin
- Hûn bixwazin hun dikarin di hêkan dakin ü di rûn de jî sor bikin
Silaven dilovani